Evo kome je BiH predmet viceva

Također, jedina zemlja van Starog kontinenta koja se našla kao predmet šala jeste Argentina, a na njen račun šale se Portugalci

25.09.2023. 22:48
  • Podijeli:
Zastava BiH_Foto Pixabay-1667482925468.webp Foto: Pixabay

Na Instagram stranici Geoinsta podijeljena je zanimljiva mapa, a koja prikazuje na račun kojih zemalja se Evropljani najčešće šale.

Na spomenutoj stranici koja svakodnevno donosi zanimljive geografske podatke na mapi je predstavljeno na račun koje države u Evropi se najviše smišljaju vicevi.

Sudeći po predstavljenom, u BiH se najviše šale na račun Nijemaca, a naša zemlja je "izvor" šala za susjedne Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru.

Pored BiH, sa stanovnicima Njemačke najviše zbijaju šale Austrijanci, Poljaci, kao i Slovenci te ova zemlja ima najviše spominjanja.

Kad se radi o drugim zemljama, zanimljivo je da se Italijani šale najviše upravo na račun svoje zemlje.

Većina drugih zemalja najviše se šali na račun svojih susjeda što je slučaj s Velikom Britanijom i Irskom, Švedskom, Norveškom i Finskom, kao i Francuskom i Belgijom.

Također, jedina zemlja van Starog kontinenta koja se našla kao predmet šala jeste Argentina, a na njen račun šale se Portugalci.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()