EU projekti za poljoprivedu od dva miliona KM

Poljoprivrednici u BiH mogu dobiti između 20.000 i 200.000 KM

06.10.2023. 11:07
  • Podijeli:
žetva, pšenica, kombajn, poljoprivreda, njiva pixabay-64b526ac99b91.webp Foto: Pixabay

U okviru trenutno otvorenog Javnog poziva za mjeru podrške investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnji, projekat EU4AGRI najavljuje održavanje informativnih sesija u 3 grada Bosne i Hercegovine, i to: Stolac, Čitluk i Prozor-Rama.

Do sada EU4AGRI projekat je održao informativne sesije u čak 11 gradova i to: Bijeljina, Orašje, Modriča, Gračanica, Gradiška, Prijedor, Velika Kladuša, Trebinje, Žepče, Visoko i Goražde.

U sklopu ovog javnog poziva na raspolaganju je 2 miliona KM, a sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 20.000 KM do maksimalno 200.000 KM (bez PDV-a).

Prihvatljivi podnosioci prijava za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru mjere podrške mogu biti obrti/samostalni preduzetnici, zadruge i preduzeća.

Za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju prihvatljivi su svi projekti koji se odnose isključivo na poljoprivredne sektore kao što su: proizvodnja mlijeka, mesa, uzgoj žitarica i uljarica, uzgoj voća, uključujući vinogradarstvo i masline, uzgoj povrća, proizvodnja sadnog materijala (sadnice voća, presadnice povrća i sjemenski krompir), proizvodnja jaja, uzgoj ribe, uzgoj začinskog bilja, ljekobilja, i gljiva, kao i proizvodnja meda.

Informativne sesije će se održati prema sljedećem rasporedu:

· 10.10. u 11:00 sati – Prozor-Rama (zgrada HE “Rama “, Kralja Tomislava b.b., 88440 Prozor)

· 10.10. u 12:00 sati – Stolac (Sala u Gradskoj Upravi Stolac, Kralja Tomislava, 88360 Stolac)

· 11.10. u 10:00 sati – Čitluk (Hotel Brotnjo, Broćanski trg 2, 88266 Čitluk).

Više informacija o tačnim lokacijama i vremenu održavanja informativnih sesija pogledajte na eu4agri.ba.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()