Dogovorena isporuka 800 hiljada tona uglja iz Rudnika ‘Banovići’ u 2024.

Za proizvodnju struje

31.01.2024. 09:44
  • Podijeli:
ugalj pixabay-1666280865252.webp Foto: Pixabay

Sanel Buljubašić, v.d. generalnog direktora JP Elektroprivreda BiH, Fahrudin Tanović, v.d. izvršnog direktora za proizvodnju i v.d. direktora RMU „Banovići“ Rasim Dostović, potpisali su Ugovor o isporuci uglja iz Rudnika „Banovići“ u 2024. godini.

Ugovorom je definisana isporuka 300 hiljada tona uglja kvaliteta Mrki II i 400 hiljada tona uglja kvaliteta Mrki I za TE „Tuzla“, te 100 hiljada tona uglja Mrki I za TE „Kakanj“, po cijeni koja je u skladu s Odlukom Vlade FBiH od 12.12.2023.godine, o davanju saglasnosti na cijene uglja za termoelektrane, javlja Fena.

Provedbom Ugovora s RMU „Banovići“ i planiranim isporukama uglja iz rudnika u sastavu Koncerna EPBiH, trebalo bi da bude obezbjeđen kontinuirani rad revitaliziranog Bloka 6 i blokova 4 i 5 u TE “Tuzla“ i nesmetana proizvodnja električne i toplotne energije u termo postrojenjima JP Elektroprivreda BiH, saopćeno je iz tog preduzeća.

Predstavnici JP Elektroprivreda BiH i RMU „Banovići“ iskazali su zadovoljstvo zbog postignutog dogovora o isporuci uglja, kojom se obezbjeđuje stabilnost sistema i uredno snabdijevanje električnom energijom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()