Direktor UKC RS: 'Onima koji prijete nisu sveti ni bolesni, ni tek rođene bebe'

U UKC-u Republike Srpske juče su stigle dojave o postavljenom eksplozivu u ovoj ustanovi.

19.10.2022. 14:17
  • Podijeli:
vlado-djajic-ukc-rs-una.jpg

Onima koji prijete da su u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske postavljene eksplozivne naprave nije sveto ništa, ni bolesni i bespomoćni pacijenti, ni tek rođene bebe, ocijenio je generalni direktor UKC-a Vlado Đajić.

Đajić je naglasio da, pored svakodnevnog veoma teškog posla, ovakve situacije dodatno otežavaju rad u UKC-u.

"Nije jednostavno ni zdrave i pokretne osobe evakuisati iz kancelarije, a da ne govorim kako je izvesti pacijente koji su u krevetima, na infuziji i trebaju kiseoničku potporu ili su tek operisani", izjavio je Đajić novinarima.

On je napomenuo da su zaposleni, pacijenti i njihove porodice ogorčeni sve učestalijim prijetnjama da su postavljene eksplozivne naprave.

"I ovaj put smo pokazali visoku profesionalnost i uradili smo sve po propisima. Zahvaljujem saradnicima i zaposlenima, kao i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova za preduzete radnje", rekao je Đajić.

U UKC-u Republike Srpske juče su stigle dojave o postavljenom eksplozivu u ovoj ustanovi i na aerodromu Banjaluka, koje su protivdiverzionim pregledom utvrđene kao lažne. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()