Dan planete Zemlje u Trapiste “donio” 1.000 sadnica hrasta

Buduća stabla zasadili su radnici kompanije X express zajedno sa svojom djecom

22.04.2023. 14:27
  • Podijeli:

Kompanija X express brza pošta teži ka postavljanju novih standarda u poslovanju, a jedan od njih je i briga o okruženju u kojem se danas posluje.

U okviru ekološke kampanje, brigu o okolini započeli su nabavkom električnih dostavnih vozila, a danas, na Dan planete Zemlje, organizovano je pošumljavanje dijela zelene površine u banjalučkom naselju Trapisti.

Zasađeno je više od hiljadu sadnica hrasta, a posebno je interesantno to što su sadnice zasadili radnici kompanije zajedno sa svojom djecom.

“Kompanija X Express u svom poslovanju veliku pažnju pridaje društveno odgovornom poslovanju. Smanjenje zagađenja i očuvanje životne sredine tiče se svih nas i naša želja je da svojim primjerom podstaknemo i druge da daju svoj doprinos u ovoj oblasti. Ovo je lijepa prilika da se naši zaposleni i njihova djeca okupe u jednom drugačijem okruženju, u ovom prirodnom ambijentu, ali i da svi zajedno napravimo nešto konkretno za zajednicu i buduće naraštaje”, rekla je Ivona Zucchiatti, rukovodilac službe podrške prodaji u kompaniji X Express.

Pošumljavanje zelene površine organizovano je u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, a događaju je prisustvovao pomoćnik ministra, Goran Bursać.

“Sve pohvale za inicijativu kompanije X Express, a posebno mi je drago što danas ovdje vidim ovoliko dječice. Podsjetiću vas da Ministarstvo od prošle godine podržava projekat “Mali baštovani” u okviru kojeg mališani uče o značaju prirode i savladavaju vještine proizvodnje zdrave hrane. Uvijek ćemo sa zadovoljstvom dati doprinos svakom projektu ove vrste”, kazao je Bursać.

Sadnja hiljadu sadnica hrasta jedna je od aktivnosti u okviru ekološke kampanje kompanije X Express čime se želi podići svijest javnosti o značaju očuvanja životne sredine. Značajan doprinos realizaciji aktivnosti dalo je i Šumsko gazdinstvo Banjaluka koji su obezbijedili alate i ostalu potrebnu opremu za sadnju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()