Cijena ovogodišnjeg hadža 12.650 KM

Ove godine će na hadž otputovati ukupno 2.200 osoba, od čega je 1.960 iz Bosne i Hercegovine, a 240 iz dijaspore i domovinskih zemalja

27.04.2023. 16:31
  • Podijeli:
hadz-uslovi-anadolija.jpg

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini je, nakon iscrpnog razmatranja svih segmenata ovogodišnjeg hodočašća i akceptiranja trenutnih cijena prijevoza, smještaja i taksi u Saudijskoj Arabiji, donio odluku da cijena ovogodišnjeg hadža bude 12.650 konvertibilnih maraka (KM) po osobi.

U organizaciji Islamske zajednice, kako je planirano, ove godine će na hadž otputovati ukupno 2.200 osoba, od čega je 1.960 iz Bosne i Hercegovine, a 240 iz dijaspore i domovinskih zemalja.

Kako su za Agenciju MINA potvrdili iz Ureda za hadž i umru, tokom boravka hadžija na svetim mjestima u Kraljevini Saudijskoj Arabiji bit će angažirano i 49 certificiranih vodiča, koji će im biti na raspolaganju i stručna podrška tokom obavljanja ovog petog islamskog šarta.

Planirano je, također, da bude angažirano i 16 članova medicinskog osoblja, koji će brinuti o zdravstvenom stanju hadžija iz Bosne i Hercegovine.

Prema planiranom rasporedu, prva grupa hadžija otputovat će 13. juna 2023. godine.

"Nadležne institucije Saudijske Arabije kontinuirano provode potrebne aktivnosti usmjerene na sigurnost i zdravlje svih hadžija, te je na temelju aktuelnih procjena donijelo odluku da sve ovogodišnje hadžije moraju biti vakcinisane protiv korona virusa", potvrđeno je iz Ureda za hadž i umru Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()