Burna noć i u Konjicu: Zatvorene saobraćajnice, prijavljeno nekoliko klizišta

Husein Hodžić iz Civilne zaštite za UNU kazao da su sve snage na terenu

18.01.2023. 09:04
  • Podijeli:

Jake padavine koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu stvorile su velike probleme u više gradova.

Jedan od onih u kojima je situacija izuzetno teška jeste Konjic, kako je za UNU potvrdio Husein Hodžić iz Civilne zaštite Konjic, protekla noć u ovom gradu je bila burna.

"Sve ekipe Civilne zaštite su tokom noći bile na terenu, vatrogasci su također nekoliko puta intervenisali na potopljenim vozilima na dijelu kod Garden Cityja. Također, bilo je nekoliko intervencija ispumpavanja podrumskih prostorija", rekao nam je Hodžić.

Ističe da su i dalje zatvorene pojedine saobraćajnice, te da je prijavljeno nekoliko klizišta.

"I dalje je put kod hotela "Garden City" zatvoren za saobraćaj. Ekipe su na terenu, rade u skladu sa mogućnostima. Kiša i dalje pada i vodostaji rijeka raste", rekao je Hodžić i dodao na kraju da je stanje na terenu bolje nego tokom noći.

Podsjećamo, sinoć je u Konjicu bilo poplavljeno nekoliko objekata, gdje su vatrogasci intervenisali, ispumpavali su vodu.

Na regionalnom putu se zaglavilo nekoliko vozila, a ljudi su morali biti evakuisani.

Najveći problemi su se pojavili u ulici Orašje, na regionalnom putu R435 gdje je došlo do začepljenja odvoda.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()