Bh. fotograf čiji je rad prepoznao i Leonardo DiCaprio na svoj rođendan daruje Lukomiru besplatne fotografije za promociju

U nastavku svog angažmana, Šašivarević najavljuje osnivanje Udruženja građana "Obećana zemlja" s ciljem podizanja ekološke svijesti kod naših najmlađih

08.03.2024. 20:29
  • Podijeli:
Lukomir_foto_Sead Sasivarevic-65eb2ad18bb2d.webp Foto: Sead Sasivarevic

Sead Šašivarević, poznati fotograf iz Bosne i Hercegovine, najavio je odabir svojih najboljih fotografija Lukomira za buduću turističku promociju. Snimljene tokom Ljetne škole fotografije Lukomir 2020. godine, sjajne fotografije lukomirskih pejzaža i svakodnevnice prikazuju autentičnost i suštinu ovog očaravajućeg sela i njegove prirodne ljepote.

Putovanje Strasti i Otkrića

Godina 2020. bila je prekretnica za Šašivarevića. Napuštajući posao, zagrlio je strast prema fotografiji, što ga je dovelo do konceptualizacije i organiziranja Ljetne škole fotografije Lukomir. Unatoč poteškoćama izazvanim pandemijom, radionica se pokazala kao izniman uspjeh, okupivši gotovo 60 učesnika i privukavši sjajnu pažnju medija.

Slavlje Lukomira

Inicijativa je bila više od puke radionice fotografije, bila je slavlje Lukomira. Radionica je ne samo sudionicima pružila nezaboravno iskustvo, već je i odigrala ključnu ulogu u promociji sela kroz fotografije i videozapise na društvenim mrežama.

Potvrda talenta

Šašivarevićeva postignuća nakon radionice su potvrda njegovog talenta i umijeća. Njegove su fotografije uvrštene u Monografiju grada Sarajeva, Leonardo DiCaprio ih je odabrao za globalnu kampanju zaštite bosanskih rijeka, a izložene su i na međunarodnoj izložbi u Kyotu, Japan.

Dar Lukomiru i šire

Na svoj rođendan, Šašivarević je na svom Facebook profilu i Instagramu (bez_dan) objavio da ustupa svoje najbolje fotografije Lukomira ustanovama, organizacijama i medijima koji se bave promocijom turizma, agroturizma i ljepote Bosne i Hercegovine. Ovaj srdačan gest je znak zahvalnosti Lukomiru za transformativna iskustva koja mu je pružio.

U nastavku svog angažmana, Šašivarević najavljuje osnivanje Udruženja građana "Obećana zemlja" s ciljem podizanja ekološke svijesti kod naših najmlađih.

Prvi projekat udruženja, "Vitezovi Obećane Zemlje," ima za cilj ekološko osvješćivanje i podučavanje najmlađih principima organskog uzgoja hrane i očuvanja prirode. Sead poziva sve zainteresovane da posjete @Ozemlja na Facebooku ili prate Instagram i TikTok profil @obecanazemlja za više informacija i mogućnost učešća.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()