Drastično povećanje broja putnika na aerodromu u Mostaru

Od početka godine Mostar je ostvario 18.597 putnika

22.11.2023. 14:13
  • Podijeli:
mostar-aerodrom-denis-kapetanovic-pixsell-1.jpg

Aerodrom Mostar je u oktobru ostvarila 2621 putnika. Ovo je veliko pojačanje u odnosu na isti period iste godine, kada je s mostarskog aerodroma "odletjelo" 717 putnika.

Svi putnici su bili inozemni, nije bilo domaćih putnika, a jedan putnik je bio u tranzitu.

Prema podacima koje je objavio zamaaaero, 1461 putnik je bio dolazni, a 1159 putnika je bilo odlaznih.

Istovremeno, aerodrom Mostar je ostvario 76 operacija (38 u X/2022), od čega je bilo 64 operacije na redovnim linijama i 12 operacija generalne avijacije. Od početka godine Mostar je ostvario 18.597 putnika i ima realne šanse preći 20.000 putnika ove godine.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()