Dodik: Žrijebanje prevara, naš delegat se neće povući

Predsjednik Republike Srpske smatra da se radi o unaprijed smišljenoj prevari

01.07.2024. 11:44
  • Podijeli:
Milorad Dodik-66708ac517b5b.webp Foto: PREDSJEDNIK.RS/ D. KATUŠIĆ

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske rekao je da je žrijebanje za petog delegata u Domu naroda Parlmaentarne skupštine BiH unaprijed smišljenja prevara, s ciljem da mandat dobije PDP, a izgubi RS.

"Riječ je o najeklatantnijem degradiranju Narodne skupštine Republike Srpske jer je po Ustavu BiH jedino Narodna skupština ta koja bira delegata u Dom naroda, i niko drugi", rekao je Dodik, a prenosi Srna.

On je rekao da, ako je nešto nepravilno, pustupak bi morao biti vraćen u Narodnu skupštinu, a ne da neko otima Republici Srpskoj izabrane delegate.

"Moram da kažem da se naš delegat u Domu naroda neće povući jer su to garantovana prava Republike Srpske", rekao je Dodik dodajući da niko iz SNSD-a neće prisustvovati toj farski.

On je istakao da ta farsa ima za cilj da se Republici Srpskoj otme njen izabrani delegat koji je izabran u skladu sa Ustavom.

"Svi delegati koji su izabrani neće se povući i nikakva Centralna izborna komisija im ne može oduzeti mandate koje su dobili u skladu sa Ustavom i zakonom", rekao je Dodik.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()