Dodik nakon sastanka u Mostaru: Nezadovoljni mogu biti samo Schmidt i svjetski putnici

Lider SNSD-a navodi da od EU očekuje da vrednuje činjenicu da je evropski put zajednički cilj u vezi s kojim lideri stranaka imaju saglasnost i na kojem zajedno rade već godinu dana

28.02.2024. 11:34
  • Podijeli:
dodik mostar una-65dded632705f.webp Foto: UNA

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da su jedini koji mogu biti kompletno nezadovoljni jučerašnjim razgovorima u Mostaru "Kristijan Šmit i svjetski putnici koji BiH žele kolonijalni status, a njenim narodima status podanika".

Kao učesnik sastanka, Dodik je naveo da je ohrabren činjenicom da su satima konstruktivno razgovarali i pomjerali stvari u dobrom pravcu.

On je naveo da će se o nečemu dogovoriti brže, a o nekim stvarima sporije.

“Ali, činjenica da naše radne grupe ulažu trud u rješenja, a mi u njihovu implementaciju govori da postoji volja, da vjerujemo u sopstvenu demokratiju, a ne u tuđu demonstraciju sile i nepoštovanja prema nama”, rekao je Dodik.

Lider SNSD-a navodi da od EU očekuje da vrednuje činjenicu da je evropski put zajednički cilj u vezi s kojim lideri stranaka imaju saglasnost i na kojem zajedno rade već godinu dana.

Prema njegovim riječima, i EU i BiH, procesima u kojima odlučuju njihovi lideri, opredjeljuju se jesu li instrument kratkoročnih geopolitičkih interesa u ovim komplikovanim vremenima ili služe ciljevima i narodima koji u njima žive.

“Jedno je sigurno – neću odustati od služenja interesima naroda koji me je demokratski birao i boriću se za naše pravo na istoriju koju pišemo hiljadu godina”, napisao je Dodik na “Iksu”.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()