Zračna jedrilica se srušila kod Bihaća, poginuo pilot

Kako je saopćeno iz MUP-a do ove nesreće je došlo u regiji Zavalje koja se nalazi nedaleko od Bihaća i granice sa Hrvatskom

27.09.2023. 19:44
  • Podijeli:
letjelica_bihać_anadolija 1-6514719fd0d31.webp Foto: Anadolija

U poslijepodnevnim satima na širem području Bihaća dogodila se nesreća u kojoj je smrtno stradao pilot jedrilice, potvrđeno je za Klix.ba iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Kako je saopćeno iz MUP-a do ove nesreće je došlo u regiji Zavalje koja se nalazi nedaleko od Bihaća i granice sa Hrvatskom.

"Policija je dobila dojavu od grupe građana u 17:45 sati. Jedrilica, odnosno letjelica bez motora, pala je u reonu Zavalje u blizini Bihaća. Nažalost, možemo potvrditi informaciju da je jedna osoba smrtno stradala i da je najvjerovatnije riječ o pilotu", saopćio je glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić.

Na terenu se nalaze policijske, vatrogasne i patrole hitne pomoći i trenutno se obavlja uviđaj. Za sada, policija ne može govoriti o identitetu pilota kao ni o okolnostima zbog kojih je došlo do ove nesreće na području Unsko-sanskog kantona.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()