Zbog brutalnog napada pumpom za bicikl: Podignuta optužnica protiv muškarca iz Zenice

On je optužen da je 4. avgusta ove godine pretukao H.A

24.11.2023. 13:26
  • Podijeli:
bicikl foto UNA-1665663987339.webp Foto: UNA / Ilustracija

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Еsada Brkića zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje.

Optužnica je u cjelosti potvrđena 22. novembra od strane sudije za prethodno saslušanje Opštinskog suda u  Zenici.

On je optužen da je 4. avgusta ove godine pretukao H.A.

"Dok se A. odmarao od vožnje bicikla i sjedio na klupi pored staze, prišao mu s leđa i zadao mu više udaraca šakama i nogama po tijelu, oborio ga na tlo, dok se ovaj pokušavao izmaknuti i zaštititi puzeći unazad, uzeo pumpu za bicikl koja je ispala iz korpe za bicikl koji je srušio, te ga udarao sa pumpom po glavi, govoreći mu: 'Što ne seliš i što se ne ubiješ?', pa kada je vidio da im prilaze dvije osobe prestao mu je zadavati udarce i udaljio se u pravcu restorana", navodi se u optužnici.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()