Za zarobljenim rudarom tragaće i tokom noći

Spasilačka četa nema nikakvih informacija o stanju rudara

03.05.2024. 21:06
  • Podijeli:
Rudnik_mramor_foto_PrtSc-6634d267c596e.webp Foto: PrtSc

U Rudniku Mramor kod Tuzle već satima traje akcija spašavanja rudara koji je ostao zarobljen pod velikim količinama zemlje koja se rano jutros obrušila u jamsku prostoriju u kojoj se nalazio, a potraga će biti nastavljena i tokom noći.

Spasilačka četa nema nikakvih informacija o stanju rudara, a kada će se uspjeti probiti do njega teško je procijeniti, jer se radi o dosta zahtjevnoj akciji tokom koje se obrušeni materijal mora uklanjati i izbacivati, a prostor podgrađivati i osiguravati.

"Akcija spašavanja se neće prekidati ni tokom noći. Formirane su ekipe od članova Čete za spašavanje i za drugu i treću smjenu. Jamska prostorija u kojoj se desila nesreća se nalazi na dubini od oko 170 metara ispod površine zemlje", kazao je federalni rudarski inspektor Ermin Alić za Avaz.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()