Za ubistvo sestre 20 godina zatvora

Zdravko Raca osuđen za ubistvo sestre Mirjane Wagner prema kojoj je ispalio osam hitaca iz pištolja

26.09.2022. 14:28
  • Podijeli:
zdravko-raca-02-una.jpg

Zdravko Raca (60) iz Obodnika kod Kotor Varoša osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na 20 godina zatvora zbog ubistva svoje sestre Mirjane Wagner (72) u koju je ispalio osam hitaca iz pištolja!

Presuda je izrečena nakon što je sud prihvatio Racino priznanje krivice, koji se time odrekao prava na suđenje.

Zločin se dogodio 4. juna ove godine oko 13.30 časova u mjestu Obodnik u njihovoj porodičnoj kući. Motiv zločina bilo je Racino nezadovoljstvo u vezi sa podijelom zaostavštine njihovog pokojnog oca.

U presudi se navodi da je Zdravko djelo počinio u stanju srednjeg pijanstva sa 1,9 promila alkohola u krvi. Dodaje se da je kritični dan u dvorištu komšije uočio svoju sestru, s kojom je odranije bio u sukobu zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa.

"Nakon što je uočio Mirjanu, ušao je u svoju kuću i sa regala uzeo pištolj "'Crvena zastava M57'', kalibra 7,62 mm i napunio ga mecima. Pištolj je stavio iza pojasa i krenuo ka kući komšije, a onda i do kuće svog pokojnog oca u kojem se njegova sestra nalazila. Kada je kroz otvorena vrata u hodniku uočio sestru, obratio joj se riječima: "Znaš li šta si mi uradila?". Potoj je iz pojasa izvadio pištolj, repetirao ga i u pravcu žrtve ispalio osam hitaca.

Nanio joj je tri prostijelne rane, jedno strijelno okrznuće i strijelnu ranu, koja je dovela do masivnog unutrašnjeg krvarenja i smrti Mirjane, koja je na mjestu ostala mrtva.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()