Vitez: Muškarac zapalio sebe i policajca!

Nakon ukazane pomoći odmah je uhapšen

04.06.2023. 10:47
  • Podijeli:
policija_sarajevo_foto_Armin_Durgut_Pixsell1-1667556413163.webp Foto: Armin Durgut/Pixsell

U mjestu Bila kod Viteza jutros u 4.15 prilikom intervencije muškarac je zapalio i sebe i policajca.

Muškarac. G. B. (32) se posuo zapaljivom tekućinom na parkingu jednog ugostiteljskog objekta, a kada mu je policajac prišao i pokušao ga spriječiti u toj namjeri, on je posuo i policajca nakon čega je zapalio.

Obojica su zadobili opekotine.

Ove informacije su potvrđene u MUP SBK.

"4. juna oko 4.15 prilikom intervencije policijskih službenika na parking prostoru ugostiteljskog objekta u mjestu Bila, opština Vitez, G. B. rođen 1991. godine iz Viteza posuo je zapaljivom tekućinom sebe i jednog policijskog službenika nakon čega je istu zapalio", rekli su u policiji.

Policijski službenik je pokušao da ga spriječi u toj nakani i tako je posut, piše Avaz.

"Tom prilikom isti su zadobili opekotine te im je ukazana pomoć ljekara. Odmah su pušteni na kućno liječenje, a G. B. je uhapšen te se protiv njega poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje", rekao je Hasan Hodžić, portparol MUP Srednjobosanskog kantona.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()