Višestruki prestupnik prijetio smrću i paljenjem imovine

Tužilaštvo zatražilo određivanje pritvora Draganu Plavšiću, zbog ugrožavanja sigurnosti više osoba iz Čelinca

04.05.2023. 11:36
  • Podijeli:
okruzno-tuzilastvo-banjaluka.jpg

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora Draganu Plavšiću (48) iz Čelinca koji je uhapšen zbog sumnje da je nekolicini sugrađana prijetio smrću i paljenjem imovine!

Inače, Plavšić važi za višestrukog prestupnika koji je pravosnažno osuđivan zbog razbojništava i drugih krivičnih djela.

U OJT Banjaluka navode da se Plavšiću na teret stavlja da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti za koje je zakonom zaprijećena kazna od šest mjeseci do tri godine zatvora.

"Nakon ispitivanja osumnjičenog Dragana Plavšića tužilac je danas stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora Osnovnom sudu u Kotor Varošu. Osumnjičen je da je u periodu od 22. do 30. aprila, putem telefona i lično, ugrozio sigurnost više lica sa područja opštine Čelinac tako što im je uputio ozbiljnu prijetnju da će napasti na njihov život i tijelo, te da će zapaliti njihovu imovinu", rekla ja portparol OJT Banjaluka Maja Đaković Vidović.

Ona kaže da je pritvor predložen zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni učiniti krivično djelo kojim prijeti.

"O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Kotor Varošu", rekla je Đaković Vidović.

Plavšić je 2014. godine pravosnažno osuđen na sedam godina zatvora zbog razbojništva nad svojom punicom koju je, pred svojim tada maloljetnim sinom, napao zajedno sa još jednim počiniocem u septembru 2013. godine. Ženu su pretukli i ukrali joj više od 3.000 KM.

Takođe, u julu 2011. godine je uhapšen nakon što je zapalio kuću svog oca, koja je izgorjela do temelja. I prije toga je osuđivan zbog dva razbojništva zatvorskom i uslovnom kaznom, dok je u Srbiji osuđen zbog nedozvoljenog držanja oružja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()