Veliki broj građana na dženazi ubijenoj Tuzlanki Ameli Čičkušić i njenoj djeci

Ukop Amele (34) i njeno dvoje djece starosti od devet i dvije godine obavljen je na mezarju “IZGON”, a prethodno je klanjana dženaza ispred Čaršijske džamije u Gornjoj Tuzli

23.05.2024. 20:38
  • Podijeli:
Amela Čičkušić_Tuzla_foto_FB-664c4d4f1eef5.webp Foto: Facebook

Veliki broj prijatelja, poznanika i rodbine prisustvovao je danas na posljednjem ispraćaju majci Ameli Čičkušić i njenoj djeci - dječaku i djevojčici koje je svirepo ubio suprug, odnosno, otac Mujaga Čičkušić koji je potom izvršio samoubistvo u Stupine nadomak Tuzle .

Ukop Amele (34) i njeno dvoje djece starosti od devet i dvije godine obavljen je na mezarju “IZGON”, a prethodno je klanjana dženaza ispred Čaršijske džamije u Gornjoj Tuzli.

Također, danas je i na Klinici za plućne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla održana i komemoracija za Amelu Čičkušić. Amfiteatatar na klinic je bo ispunjen do posljednjug mjesta, a kolege iz UKC-a su se biranim riječima i sa suzama opraštale od svirepo ubijene kolegice.

Danas je i dan žalosti u Tuzli nakon ovog svirepog ubistva koji je šokirao kako Bosnu i Hercegovinu tako i region. Tu odluku je donio tuzlanski gradonačelnik Zijad Lugavić.

Podsjetimo, Mujaga Čičkušić je 19. maja nanio smrtonosne povrede svojoj supruzi Ameli i djeci nanio sjekirom koju je kupio na pijaci planiravši ubistvo. To oružje je pronađeno u stanu u kojem su živjeli, a detalji i ostale činjenice se utvrđuju i dalje s obzirom da istraga i vještačenja i dalje traju.

Osumnjičeni za ubistva Mujaga Čičkušić je, kako je navedeno prema dosadašnjim izvještajima, prešao u susjedni stan iz kojeg je počinio samoubistvo skokom sa zgrade.

Policija nije odmah ušla u njihov stan nakon što je muškarac izvršio samoubistvo jer su imali problema s njegovom identifikacijom. On je radio u Njemačkoj i vratio se prije nekoliko dana.

Jutro nakon što se majka i djeca nisu javljala, odnosno nisu pojavili na poslu i u školi, alarmirana je policija koja je ušla u stan i zatekla užasavajući prizor.

Amela Čičkušić radila je kao medicinska sestra u UKC Tuzla i bila je omiljena među kolegama i pacijentima koji su se emotivno oprostili od nje.

Mujaga Čičkušić bio je medicinski tehničar. Motiv ovog svirepog zločina se utvrđuje.

Javnost u Tuzli, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini i regiji je ostala šokirana. Tužilaštvo TK je naložilo obdukciju i DNK analizu kako bi se utvrdili detalji zločina.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()