Ukradenom strujom napajali laboratoriju za proizvodnju kanabisa

Saša Trnjanin i Miroslav Majstorac optuženi za uzgoj marihuane u predmetu "Armagedon"

02.08.2023. 16:47
  • Podijeli:
Akcija Armagedon 02 foto Micro Mreža-645a215b00f23.webp Foto: Micro Mreža

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv Saše Trnjanina (47) i Miroslava Majstorca (44) iz Gradiške, koji su uhapšeni u akciji "Armagedon" kada je otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane i 153 stabljike te biljke.

Optužnicom, koju je potvrdio Okružni sud u Banjaluci, Trnjaninu i Majstoroviću na teret je stavljeno krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge. Trnjanin je optužen i za krađu struje kojom su napajali laboratoriju za uzgoj skanka.

U optužnici se navodi da su sve radili po uputstvima Dušana Lovrenovića, koji je pod istragom Tužilaštva BiH u više predmeta i duže vrijeme se nalazi u bjekstvu zbog čega je za njim raspisana međunarodna potjernica. Iako je bio uhapšen u Hrvatskoj i odobreno je njegovo izručenje u BiH, Lovrenović je prije toga umakao hrvatskom pravosuđu.

Prema optužnici, Trnjanin i Majstorac su od februara do 8. maja ove godine, kada su uhapšeni, u pomoćnom objektu pored Trnjaninove kuće u naselju Bok Jankovac neovlašteno proizvodili kanabis.

"Optuženi su zajedno sa još dvije nepoznate osobe postavili opremu podobnu za stvaranje vještačkih uslova za uzgoj biljaka, a zatim u unutrašnjosti objekta, u saksije sa zemljom posadili 153 stabljike kannabis sativa L. Neovlašteno su napravili improvizovanu laboratoriju za proizvodnju kanabisa, da bi nakon toga po upustvima za proizvodnju opojne droge i načinu održavanja postavljene opreme, koje im je dao D.L., u kontinuitetu vršili uzgoj 153 stabljike kanabisa", navodi se u optužnici.

Drugom tačkom optužnice Trnjanin se tereti i za krađu električne energije.

"Bez izdate elektroenergetske saglasnosti i zaključenog ugovora o priključenju, optuženi je priključio elektroenergetske uređaje i instalacije na elektroenergetsku mrežu oštećene "Elektrokrajine" a.d. Banjaluka, tako što je u tavanu ispod krova kuće, na glavni vod priključio električni provodni kabal i mimo brojila ga priključio na elektroenergetsku mrežu. Kabl je sproveo do pomoćnog objekta u kojem se nalazila laboratorija za uzgoj kanabisa i tako napajao električne uređaju i instalacije potrošivši 22.127 kWh, u vrijednosti od 4.151 KM", dodaje se u optužnici.

Nakon podizanja optužnice Tužilaštvo je zatražilo da se optuženima produži mjera pritvora u kojem se nalaze od 8. maja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()