Uhapšenim u akciji "Rolex" određen jednomjesečni pritvor

Odluka Suda BiH

14.06.2024. 11:51
  • Podijeli:
akcija rolex tuzilastvo bih 23-66695d70b78f8.webp Foto: Tužilaštvo BiH

Sud BiH je na prijedlog Tužilaštva odredio je mjesec dana pritvora osumnjičenima u predmetu "Rolex", kojima se na teret stavlja organizovani kriminal, u vezi sa neovlaštenim prometom droga

Kako je saopćeno iz Suda BiH, pritvor je određen Milanu Raševiću, Danijelu Dragašu, Branku Dragašu, Milanu Lazareviću i Draženu Salamadiji.

Prema ovoj rješenju pritvor može trajati najduže mjesec dana od dana hapšenja, odnosno do 11. jula ili do nove odluke Suda.

Podsjećamo, kako je prethodno navedeno iz Tužilaštva, u okviru predmeta sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni, kao organizovana kriminalna grupa, u periodu od 2019. do 2021. godine krijumčarili opojne droge na području BiH, Crne Gore i zemalja regiona.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()