Uhapšen muškarac, u stanu mu pronašli arsenal oružja

Za muškarcem M.I. bila je raspisana potjernica Opštinskog suda Bugojno

21.02.2023. 19:38
  • Podijeli:
arsenal_Bugojno_foto_MUP SBK-63f50a563c856.webp Foto: MUP SBK

Policija je u mjestu Kula u općini Bugojno uhapsila muškarca čiji su inicijali M.I. (25) kod kojeg je pronađeno 29 noževa, droga, pajser i bejzbol palica.

Policija je na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno u mjestu Kula izvršila pretres kuće koju koristi M.I. i pronašla veći plastični paket sa spidom, sedam drobilica za usitnjavanje kanabisa, lulu za konzumiranje kanabisa.

Pronađeno je i 13 noževa raznih proizvođača i dimenzija, 14 kratkih noževa-čakija, četiri komada metalnih boksera, dvije preklopne čakije, bejzbol palicu, pajser i 93 komada tableta, saopšteno je iz MUP-a SBK.

Za muškarcem M.I. bila je raspisana potjernica Opštinskog suda Bugojno u vezi sa krivičnim djelima nasilničko ponašanje i izazivanje opšte opasnosti, koja su izvršena u ranijem periodu.

Svi navedeni predmeti su oduzeti, a protiv osumnjičenog se u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u cilju dokumentovanja i dokazivanja predmetnih krivičnih djela.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()