U Mostaru naoružani i maskirani razbojnici opljačkali benzinsku pumpu

Razbojništvo se desilo u naselju Ortiješ

02.10.2023. 16:11
  • Podijeli:
policija_Sarajevo_ArminDurgut_Pixsell2-64f7369ecb5fd.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Dvojica maskiranih razbojnika na jugu Mostara su izvršila oružanu pljačku benzinske pumpe uz magistralni cestu M-17 u naselju Ortiješ, potvrdio je MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako navode iz MUP-a HNK oružana pljačka se dogodila jučer oko šest sati ujutro, a krivično djelo je policiji prijavio radnik benzinske pumpe koja je opljačkana.

"U PS Mostar Jug je prijavio radnik benzinske pumpe 'Auto SPA' u Ortiješu, da se na navedenoj pumpi dogodila oružana pljačka od strane dvije maskirane osobe. Počinioci su uz prijetnju pištoljem i nožem od radnika pumpe ukrali novac, te se udaljili u nepoznatom pravcu", navode iz MUP-a HNK.

Ističu da slučaj istražuje kriminalistička policija, te da su preduzete sve potrebne mjere kako bi se utvrdile sve okolnosti u cilju rasvjetljavanja slučaja, te počinioci navedenog krivičnog djela priveli pred lice pravde.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()