U centru Sarajeva oštećena vrata stana Samira Suljagića: Sve je ovo zbog Zavoda Pazarić, na to ukazujem pet mjeseci

Suljagić je sada dobio određenu vrstu policijske zaštite dok traje istraga te se nada da će policija odraditi svoj dio posla i pronaći počinitelje

23.08.2023. 17:10
  • Podijeli:
Samir Suljagić_direktor_Pazaric_foto_TW-64df1d5ff106f.webp Foto: Twitter/@AdmirCavalic

Protekle noći sarajevskoj policiji je prijavljeno da je nepoznata osoba posula određenu tečnost i oštetila ulazna vrata stana direktora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić Samira Suljagića u centru grada, tačnije u ulici Mis Irbina.

On je slučaj prijavio policiji, što je i potvrdio za Klix.ba. Njegov stan se nalazi nedaleko od sjedišta MUP-a Kantona Sarajevo i Tužilaštva KS.

"Sinoć oko 21 kada smo se vratili s porodicom, oštećenje na vratima. Policija je obavila uviđaj, a ja sam o svemu obavijestio ministra. On je upoznao Vladu FBiH i Federalni MUP. Jutros sam dao dodatne izjave uz ranija ukazivanja na zastrašivanja i prijetnje koje sam podnio tužilaštvu", dodao je.

Suljagić je sada dobio određenu vrstu policijske zaštite dok traje istraga te se nada da će policija odraditi svoj dio posla i pronaći počinitelje.

"Ukazujem već pet mjeseci na prijetnje, prijavljivao sam neka imena za koja sumnjam, ali to je sve dostavljeno tužilaštvu. Sve to ima veze sa dešavanjima u Zavodu u Pazariću, na šta sam ukazivao, kao i ovo posljednja dešavanja i pritisci da odustanem od podnošenja prijava", rekao je.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()