Trojka prijavljena za pranje 4,8 miliona maraka

Petar Dukić zvani Piter, koji je uhapšen u akciji "Transporter", prijavljen za pranje novca

03.10.2022. 11:33
  • Podijeli:
akcija-transporter-mup-rs.jpg

Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske podnijela je prijavu Tužilaštvu BiH protiv Petra Dukića zvanog Piter, uhapšenog u akciji "Transporter", njegove supruge J.D. i A.N. zbog sumnje da su "oprali" 4,8 miliona maraka koji potiču iz kriminalnih aktivnosti.

Sve troje se terete za krivično djelo pranje novca.

U saopštenju MUP-a RS se navodi da se prijavljeni sumnjiče da su novac pribavljen izvršenjem krivičnih djela, odnosno novac koji je potiče od kriminalne aktivnosti koristili u privrednom ili drugom poslovanju.

"Sa tim novcem prvoosumnjičeni je izvršio kupovinu nekretnina u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, kao i kupovinu skupocjenih vozila ukupne vrijednosti 3.807.949 KM. Drugoosumnjičena je takođe kupila nekretnine u Banjaluci i Istočnom Sarajevu i vozila čija je vrijednost 520.252 KM, dok je trećeosumnjičeni kupio nekretnine u Istočnom Sarajevu i  vozila putem osnivanja privrednog društva čija je ukupna vrijednost 559.440 KM", navodi se u saopštenju MUP-a RS.

Dukić je uhapšen u akciji "Transporter" u kojoj je zaplijenjeno 303 kilograma marihuane. Osumnjičen je za organizovani kriminal i trgovinu droge koja je otkrivena u kombiju koji je on koristio.

Kao vođa grupe označen je Bojan Cvijetić, nekadašnji savetnik u Ministarstvu bezbednosti BiH, kod koga su u pretresu pronađeni povjerljivi dokumenti Obavještajno bezbjednosne agencije (OBA). 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()