Trebinjac osuđen na godinu zatvora zbog falsifikovanja novca

Optuženi je priznao krivicu da je načinio veći broj lažnih novčanica u apoenima od 20, 50, 100 i 200 KM

08.08.2022. 12:02
  • Podijeli:
marke-novac-ilustracija-cbbih.jpg

Semir Trebinjac, optužen za falsifikovanje novca, sporazumno je priznao krivicu, nakon čega je u Sudu BiH osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora.

Optuženi je priznao krivicu da je načinio veći broj lažnih novčanica u apoenima od 20, 50, 100 i 200 KM, potom ih stavljao u promet najčešće dogovarajući i plaćajući raznu robu putem internet oglasa, te na dogovoreno mjesto dolazio odjeven u odjeću koja podsjeća na uniformu policije, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Trebinjac je proglašen krivim za krivično djelo krivotvorenje novca u sticaju sa krivičnim djelom lažno predstavljanje.

U skladu sa sporazumom, od optuženog će biti oduzeti predmeti i sredstva koji su korišteni za izvršenje krivičnog djela, i to oprema i materijal korišten za izradu falsifikovanih novčanica, odjeća koja asocira na policijsku uniformu, kao i određena količina lažnih novčanica, te mobilni telefon sa SIM karticom.

Nakon razmatranja sporazuma, Sud BiH je prihvatio sporazum i izrekao kaznu optuženom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()