Tokom obračuna u Čapljini "potegla" se i puška, dvojica muškaraca u bolnici, jedan uhapšen

Istragu provodi Sektor krim-policije MUP-a HNK

23.11.2023. 10:50
  • Podijeli:
policija-rotacija_svjetlo-646a29ea00ca9.webp Foto: Pixabay

Dvije osobe, od kojih je jedna uhapšena, povrijeđene su u tuči koja je sinoć izbila ispred ugostiteljskom objekta "Clasic" u mjestu Višići kod Čapljine.

Kako je saopćeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, po dojavi koja je u Policijsku stanicu Čapljina pristigla u 21.15 sati na mjesto događaja izašla je policijska patrola, koja je zatekla I. J. (1977) iz Čeljeva i T. Z. (1995) iz Višića, između kojih je došlo do tuče i upotrebe vatrenog oružja, odnosno lovačke puške.

- Zbog zadobijenih povreda, T. Z. je pružena pomoć u Domu zdravlja Čapljina, nakon čega je upućen u Centar urgentne medicine (CUM) u Mostaru radi daljeg liječenja. I. J. je uhapšen, ali je zbog zadobijenih povreda i on također smješten na CUM Mostar - naveli su iz MUP-a HNK.

Dodali su da je mjesto događaja osigurano radi obavljanja uviđaja, kao i da je o svemu upoznat dežurni tužilac.

Istragu provodi Sektor krim-policije MUP-a HNK.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()