Teška saobraćajka: Dvije osobe smrtno stradale!

Nedjeljno jutro je osvanulo s velikim šokom i tugom za mještane Oštre Luke

26.02.2023. 18:22
  • Podijeli:
Mjesto-gdje-se-dogodila-prometna-nezgoda-tragedije-1024x704-63fb93ca6315f.webp Foto: RadioOrašje

U teškoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u noći sa subote na nedjelju, na cesti između Tolise i Boka, smrtno su stradala dvojica 23-godišnjih mladića iz O. Luke, Davor Delić i Antonio Kopić. 

Nedjeljno jutro je osvanulo s velikim šokom i tugom za mještane O. Luke, koji kažu kako nikada nisu upamtili sličnu tragediju.

U izvještaju UP MUP-a ŽP uz ostalo se navodi: 

„Dana 26.02.2023. godine oko 02,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na Regionalnoj cesti R-464 na lokaciji Gradišta, u kojoj ima ozlijeđenih osoba. Na mjesto događaja upućena je patrola saobraćajne policije PU Orašje koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da su u nezgodi sudjelovali jedno privatno i dva teretna vozila. U nezgodi su vozač i suvozač u  vozilu smrtno stradali. Na mjestu događaja je izvršen uviđaj, te su preduzete druge mjere i radnje u skladu sa zakonom“, stoji u izvještaju UP MUP-a ŽP.

Istraga će utvrditi okolnosti pod kojima se dogodila nezapamćena tragedija, ali je činjenica da su vremenski uslovi bili veoma loši, snijeg je padao od večernjih sati i otežavao promet na cesti koja je u tom dijelu dosta pogodna za  brzu vožnju i bez zavoja. 

Mještani Oštre Luke se prisjećaju da je na cestovnom pravcu između Tolise i Boka zadnjih godina smrtno stradalo čak pet osoba, a najčešći uzroci su, kažu neprilagođena brzina vozila, piše RadioOrašje.

Prema tvrdnjama osoba bliskih dvojici mladića, oni su vozilom Mercedes dolazili iz pravca Orašja, dok su dva kamiona bez priključnih vozila dolazila iz pravca Gradačca. 

Lično vozilo je najprije ostvarilo kontakt s prvim kamionom, a nakon toga težak udar i s drugim, da bi oba vozila završila u jarku uz cestu. Ubrzo su na mjesto događaja stigli policija, Hitna pomoć iz DZ Orašje i vatrogasci. 

Sahrana dvojice mladića će biti obavljena sutra (ponedjeljak) u 14,00 sati na mjesnom groblju u O.Luci, nakon obdukcije njihovih tijela u Županijskoj bolnici u Orašju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()