Sud BiH potvrdio prvu Sky optužnicu

Značajan korak u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, uz korištenje dokaza iz Sky i Anom aplikacija

16.12.2022. 11:06
  • Podijeli:
dalibor-railic-infoprijedor.jpg Foto: infoprijedor.ba

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Dalibora Railića i ostalih optuženih za organizovani kriminal, ubistvo načelnika Sektora kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića, trgovinu drogom i druga krivična djela.

"Tužiteljstvo BiH zaprimilo je informaciju da je prva optužnica u kojoj su korišteni dokazi iz Sky i Anom aplikacija u predmetu Dalibor Radilić i dr. u cijelosti potvrđena", rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

On kaže da je podizanje i potvrđivanje optužnice u ovom predmetu, značajan korak u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, uz korištenje dokaza iz Sky i Anom aplikacija, dobijenih od partnerskih institucija zemalja Europske unije i svijeta.

Podsjetimo osim Railića optužneni su još i Aleksandar Miljatović (34), kao izvršilac Bašićevog ubistva, njegov kum Igor Repajić (32) kao pomoćnik, zatim Haris Gredelj (36), Mirjana Vujović (43), Željko Simić (43), Aleksandar Ivković (37) i Goran Gvozden (40).

"Svi se terete za organizovani kriminal povezan sa više teških krivičnih djela počinjenih u periodu od 2020. do 2022. godine, uključujući i ubistvo načelnika Bašića", saopšteno je ranije iz Tužilaštva BiH.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()