SIPA uime sarajevske policije pretresa prostorije OSA-e u Banjaluci

Kako kazala glasnogovornica SIPA-e Jelena Miovčić, određene aktivnosti koje uključuju i pretres, vrše se po naredbi Suda BiH, a pod nadzorom Tužilaštva BiH

30.11.2023. 19:07
  • Podijeli:
sipa_akcija - anadolija-63eba5b5187f3.webp Foto: Anadolija

Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) pretresa kancelarije Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) u Banjaluci, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako nam je kazala glasnogovornica SIPA-e Jelena Miovčić, određene aktivnosti koje uključuju i pretres, vrše se po naredbi Suda BiH, a pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Iz SIPA-e nisu mogli govoriti o detaljima akcije s obzirom na to da je riječ o nadležnosti MUP-a KS, odnosno o njihovom predmetu. Međutim kako RTRS javlja, na meti istrage je jedan radnik koji se dovodi u vezu sa više krivičnih djela.

Nakon što bude završen pretres prostorija te oduzimanje potrebnog materijala javnosti će biti saopćeno više detalja o ovom događaju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()