Sarajevski policajci u petak izdali 801 prekršajni nalog, zabilježen i jedan incident

U biltenu je zabilježeno i da su u 10:40 sati policijski službenici P.U Hadžići i Trnovo uhapsili M.P. i S.i., iz Hadžića

24.02.2024. 15:08
  • Podijeli:
policija_Sarajevo_ArminDurgut_Pixsell-64f73682c9fe2.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Sarajevski policajci tokom petka preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja uručili su 801 prekršajni nalog i nekoliko vozača isključili iz saobraćaja po različitim osnovama.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS, policijski službenici su podnijeli pet zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, iz saobraćaja su isključili šest vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, četiri osobe su isključene jer su vozilom upravljale prije sticanja prava na upravljanje, tri zbog isteka važenja saobraćajne dozvole, jedan zbog vožnje neregistrovanog vozila i tri zbog tehničke neispravnosti vozila.

U biltenu je zabilježeno i da su u 10:40 sati policijski službenici P.U Hadžići i Trnovo uhapsili M.P. i S.i., iz Hadžića, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

"Uhapšena osoba M.P. predata je u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a kantona Sarajevo, dok je osoba S.C., nakon završene kriminalističke obrada, otpuštena iz službenih prostorija", naveli su iz MUP KS.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()