Pune ruke posla za policiju: Iz saobraćaja zbog alkohola isključeno 128 vozača

Jedan vozač je odbio da se podrvgne alkotestiranju,

20.11.2023. 11:54
  • Podijeli:
Policja_alkotest_Foto Profimedia-644fe680c5f6e.webp Foto: Profimedia / Ilustracija

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka kontrolisali su 2.909 učesnika u saobraćaju, a zbog utvrđene nedozvoljene količine alkohola u organizmu sankcionisali su 128 vozača.

Kontrola je sprovedena proteklog vikenda na području Banjaluke, Prnjavora i Kneževa s ciljem održavanja i poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja tokom koje je izdato 147 prekršajnih naloga.

"Od ukupnog broja sankcionisanih vozača, 75 ih je sankcionisano zbog utvrđene količine alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 promila, 34 vozača zbog utvrđene količine alkohola od 0,81 do 1,50 promila, a 14 vozača je zadržano lišenjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog utvrđene količine alkohola u organizmu većom od 1,5 promila", saopšteno je iz ove uprave.

Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisana su četiri vozača mlađa od 21 godine ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva. Jedan vozač je odbio da se podrvgne alkotestiranju, a evidentirano je 27 ostalih prekršaja.

Pripadnici Policijske stanice Prnjavor su uhapsili dva lica koja su upravljajući putničkim vozilom pod dejstvom alkohola učestvovala u saobraćajnim nezgodama.

U Ulici Rajka Maleševića uhapšeno je lice S.G. iz Prnjavora, jer je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi sa materijalnom štetom, a kod ovog lica je utvrđeno je prisustvo od 1,85 promila alkohola u organizmu.

U mjestu Lužani, grad Prnjavor, policajci su uhapsili lice čiji su inicijali B.S. iz ovog grada, jer je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi sa materijalnom štetom, a kod njega je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Iz Policijske uprave Banjaluka pozivaju učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je vožnja pod uticajem alkohola opasna, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()