Pucnjava u Sarajevu, ranjen maloljetnik

Brzo reakcijom privedena okcija za koju se sumnja da je napadač

27.01.2023. 09:23
  • Podijeli:
policija_Sarajevo_traka_foto_MUPKS-63ce6081cfbf4.webp Foto: MUP KS

Na području općine Stari Grad u Sarajevu rano jutros došlo je do pucnjave u kojoj je povrijeđen maloljetnik.

Brzom reakcijom pripadnika MUP-a KS priveden je mladić za kojeg se sumnja da je napadač.

Kako je za UNU potvrdila glasnogovornica MUP-a KS Mersiha Novalić, maloljetna osoba (2005. godište) javila se na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu sa povredama nanesenim vatrenim oružjem. Povrede nisu opasne po život.

"Operativnim aktivnostima pripadnici MUP-a KS su na području općine Stari Grad pronađena muška osoba M. A. (2005. godište) za koju postoji osnov sumnje da je počinio nekoliko krivičnih djela. Incident, za koji se pretpostavlja da je počinio, okarakterisan je kao teška tjelesna povreda, izazivanje opće opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja", rekla nam je Novalić.

M. A. je predat u prostorije MUP-a na ispitivanje, a o svemu je obaviješten i dežurni kantonalni tužilac.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()