Produžen pritvor Samardžiji: Još dva mjeseca iza rešetaka

Samardžija je 11. decembra uhapšen u okviru akcije “Tokio”

11.01.2024. 11:53
  • Podijeli:
akcija Mladen Samardžija-65773184bf085.webp Foto: SRNA

Sud Bosne i Hercegovine produžio je pritvor Mladenu Samardžiji koji je početkom decembra prošle godine uhapšen na Jahorini, a koji je okarakterisan kao do sada najtraženiji bjegunac.

U Sudu BiH su rekli da mu je pritvor produžen za još dva mjeseca.

– Sud je 10. januara u predmetu Mladen Samardžija i drugi prihvatio prijedlog Tužilaštva BiH i donio rješenje kojim je osumnjičenom Mladenu Samardžiji produžen pritvor za naredna dva mjeseca te isti po ovom rješenju može trajati najkasnije do 9. marta  ili do nove odluke Suda – rekli su iz Suda BiH za Klix.

Samardžija je 11. decembra uhapšen u okviru akcije “Tokio”, a terete ga za počinjenje krivičnog djela “Organizovani kriminal”, u vezi s krivičnim djelom “Neovlašteni promet opojnim drogama”, “Pranje novca” i krivično djelo “Ometanja rada pravosuđa”.

Međunarodna policijska agencija Europol objavila je svoje informacije o hapšenju Mladena Samardžije, koji je navodno pripadnik Kavačkog klana, odnosno kako iz ove agencije ističu, “vođa međunarodne organizovane kriminalne grupe koja se bavila trgovinom kokaina i heroina”.


– Uhapšenu osobu traže slovenačke vlasti i pod istragom je zbog trgovine drogom i pranja novca. Vlasti vjeruju da je osumnjičeni regrutovao saučesnike i obezbijedio im vozila sa namjenski napravljenim skrivenim odjeljcima za prijevoz i prodaju kokaina i heroina. Potom bi zaradu oprali kupovinom nekretnina i luksuznih vozila – kazali su iz Europola ranije.

Tokom operativnih aktivnosti, pripadnici MUP Srpske zaplijenili su drogu, vatreno oružje i municiju, telefone, vozila, elektronsku opremu i više od 120.000 evra u gotovini.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()