Predložen pritvor Banjalučanima zbog silovanja američke državljanke

Uhapšeni jučer

01.07.2023. 16:14
  • Podijeli:
tuzilastvo_banjaluka - rtrs-63c53307cf40b.webp Foto: RTRS

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je određivanje mjere pritvora za dva lica iz Banjaluke osumnjičena za silovanje, sapšteno je Srni iz ovog tužilaštva.

Mogli bi utjecati na svjedoke

Tužilac je nakon ispitivanja predložio mjeru pritvora za lica čiji su inicijali S.S. (60) i S.S. (37) zbog postojanja osnovane sumnje da su 28. juna počinili krivično djelo silovanje na štetu lica K.K.F.T..

Mjera pritvora je predložena zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili više, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja i što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultovalo stvarnom prijetnjom uznemirenja javnosti.

Događaj prijavljen policiji

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Američka državljanka jučer je prijavila policiji da su je dvojica muškaraca silovala. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()