Potrgane zastave na ulazu u Čaršijsku džamiju u Prijedoru

Također, potrgane su zastave i na Šehidskom mezarju “Skela” u Zagradu u Prijedoru. Predsjednik Medžlisa Prijedor i mutevelija džemata Čaršija-Stari Grad slučaj su prijavili policiji i uviđaj je u toku

30.09.2023. 14:01
  • Podijeli:
čaršijska_džamija_prijedor_Mina 1-65180dec0a17f.webp Foto: MINA

Na ulazu u Čaršijsku džamiju i Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Prijedor jutros oko četiri sata slomljen je bajrak i potrgane su državna i zastava Islamske zajednice.

Također, potrgane su zastave i na Šehidskom mezarju “Skela” u Zagradu u Prijedoru. Predsjednik Medžlisa Prijedor i mutevelija džemata Čaršija-Stari Grad slučaj su prijavili policiji i uviđaj je u toku.

“Podsjećamo da je u Prijedoru u proteklih nekoliko mjeseci zabilježeno nekoliko napada na Bošnjake povratnike, a koji su motivirani vjerskom i nacionalnom mržnjom.

Svi napadi su uredno prijavljeni policiji”, saopćeno je iz Medžlisa Prijedor.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()