Porodica objavila termin ukopa ubijenog mladića Farisa Pendeka

Šuman je nakon rasprave zapucao i pogodio ga te je od zadobijenih povreda preminuo

30.01.2024. 12:33
  • Podijeli:
Sarajevo policija-65b7687562287.webp Foto: N1

Društvene mreže prepune su emotivnih poruka upućenih nevinom mladiću kojeg je zbog nesporazuma u saobraćaju ubio Adem Šuman.

Prema nezvaničnim izjavama Pendekovi prijatelji i Šuman su se posvađali zbog pravila prvenstva prolaza. Nakon prijatelji nastradalog mladića izašli su iz automobila, dok je on ostao unutra kako ne bi učestvovao u svađi.

Šuman je nakon rasprave zapucao i pogodio ga te je od zadobijenih povreda preminuo.

Faris Pendek gimnazijalac, mladić za kojeg oni koji ga poznaju kažu da je bio pristojan, dobro odgojen i koji nikada nije imao nikakve probleme sa zakonom lišen je života. Osumnjičeni za ubistvo, “od ranije je poznat policiji”. Tu rečenicu građani BiH pročitali su i čuli bezbroj puta. Sigurno, ta floskula koju najčešće izgovore predstavnici vlasti najviše boli one koji kopaju svoje najmilije. Da kriminalci i prestupnici nisu “poznati” po činjenju djela, već da za svoja djela dobijaju zaslužene, ekspresne, dugotrajne kazne u ovoj zemlji bi sada živjelo na stotine onih koji su pregaženi na pješakim prelazima, ubijeni, čiji su životi ugašeni, a nisu trebali biti.

Sutra će se porodica na gradskom groblju Vlakovo Farisa ispratiti na vječni počinak.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()