Policija traži Luku: Vezao i tukao sveštenika, pa mu nožem prijetio

Ukrao i novac

29.09.2023. 13:50
  • Podijeli:
auto-policija-mup.jpg

Policija Zeničko-dobojskog kantona sprovodi aktivnosti na pronalasku Luke Čokare /22/ osumnjičenog za razbojništvo nad katoličkim sveštenikom crkve Svetog Petra i Pavla u Kaknju.

U okviru operativnih aktivnosti u Sarajevu pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona juče su u saradnji sa službenicima MUP-a Kantona Sarajevo po naredbi Kantonalnog suda u Zenici izvršili pretres stambenih objekata i vozila koje koristi Čokara i tom prilikom pronašli određen dio novca, nakit, dukate i kutiju sa natpisom "Vlasništvo Župe Kakanj", saopšteno je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

S obzirom da prilikom pretresa stambenog objekta pripadnici policije nisu zatekli osumnjičenog Čokaru, za njim je raspisana operativna potraga s ciljem njegovog i hapšenja.

Iz MUP-a su pozvali sve građane koji imaju saznanja o kretanju Čokare da kontaktiraju policijske službenike pozivom na broj 122 ili obraćanjem policijskim službenicima na terenu.

Maskirani razbojnik je u subotu, 2. septembra, uveče u prostoriji župne kuće u Župi Svetih Petra i Pavla u Kaknju vezao sveštenika Žarka Vujicu, te uz prijetnju nožem oteo novac i zlatni nakit.

Vujica je naveo da je razbojnik ukrao novac koji je našao kod njega i u kancelariji, a potom mu ponovo nožem zaprijetio da ne javlja policiji i da ne ustaje sa poda sat vremena jer će ga u protivnom neko ubiti.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()