Podignuta optužnica protiv direktora i firme iz Kreševa za poreznu utaju blizu milion KM

Dragan Petrić i Limprodukt se terete za krivično djelo porezne utaje ili prevare

02.11.2023. 12:47
  • Podijeli:
Tuzilastvo BiH-63aea7d328de3.webp Foto: UNA

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Dragana Petrića, rođenog 1961. godine u Sarajevu, državljanina BiH i Republike Hrvatske, i firme Limprodukt d.o.o. Kreševo.

Optuženi se terete da su od 01.01.2016. do 31.05.2018. godine Dragan Petrić, u svojstvu direktora i osobe ovlaštene za zastupanje firme Limprodukt d.o.o. Kreševo, s ciljem izbjegavanja plaćanja davanja propisanih poreznim zakonodavstvom BiH, u svrhu ostvarivanja protivpravne imovinske koristi, nije obračunao niti evidentirao u poslovnim knjigama ostvareni promet u iznosu od od 5.840.267,10 KM, niti prikazao pripadajući izlazni PDV u iznosu od 992.845 KM, za koji iznos je oštetio budžet BiH.

Limprodukt d.o.o. Kreševo se tereti da je, kao pravnu lice, raspolagalo protivpravno ostvarenom imovinskom koristi u svom redovnom poslovanju.

Dragan Petrić i Limprodukt se terete za krivično djelo porezne utaje ili prevare.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćilo je Tužilaštvo BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()