Počinje suđenje roditeljima dječaka koji je počinio masakr u školi

Viši sud u Beogradu

28.01.2024. 13:46
  • Podijeli:
roditelji dece ubijene u oš vladislav ribnikar, protest 29 nov 2023 - foto Tanjug Strahinja Aćimović (5)-656709799de63.webp Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

U Višem sudu u Beogradu sutra bi trebalo da počne suđenje ocu i majci dječaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro djece i čuvara te škole.

Na početku suđenja sud bi trebalo da odluči o prijedlogu tužilaštva da sa glavnog pretresa bude isključena javnost zbog zaštite interesa maloljetnih lica.          

Nakon toga tužilaštvo i odbrana bi trebalo da iznesu svoja uvodna izlaganja, dokazne prijedloge i da se optuženi izjasne o krivici.

Suđenje je, osim za sutra, zakazano i za 30. januar.

Pored oca Vladimira K. i majke Miljane K., optuženi su i vlasnik streljačkog kluba u kojem je dječak, kako se sumnja, učio da puca, Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je predloženo da sud Vladimira K. osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku Miljanu K. na kaznu zatvora od dvije i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratka I. i instruktora u tom klubu Nemanju M. predložena kazna zatvora od po tri godine.

Vladimir K. optužnicom se tereti  za krivično djelo teška djela protiv opšte sigurnosti, odnosno jer je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, vodio ga u streljanu, što očigledno nije primjereno dječakovom uzrastu, kao i jer oružje nije čuvao bezbjedno, kako je to predviđeno zakonom.

Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dječaka Miljanu K. zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()