Ovo je Amela koju je u Tuzli, zajedno sa dvoje djece usmrtio suprug

Amela je radila kao medicinska sestra na UKC Tuzla

21.05.2024. 13:20
  • Podijeli:
Amela Čičkušić_Tuzla_foto_FB-664c4d4f1eef5.webp Foto: Facebook

Ovo je Amela Čičkušić koju je u Tuzli, zajedno sa dvoje djece sjekriom ubio muž Mujaga Čičkušić. 

Amela je radila kao medicinska sestra na UKC Tuzla, saznaje Senzor.ba. 

Osoblje i pacijenti za nju imaju samo riječi hvale.

“Danas su Tuzla, UKC i svi koji su te poznavali izgubili mnogo, beskrajno mnogo…

Rijetke su situacije u kojima meni nedostaju rijeci. Jako sam tuzna i makar ovako zelim da ti odam pocast.. Neka ostane zapisano da si bila jedna cestita, vrijedna, ozbiljna, pouzdana, humana osoba i savrsena medicinska sestra… Jedna od najboljih koje poznajem… Kovid je pokazao prava lica mnogih od nas. Ja cu te pamtiti po zustrom koraku i bistrim, pametnim, predivnim crnim ocima. Nikada nista nije ostalo nezavrseno. Nikada me nisi iznevjerila, ni mene, ni pacijente. Mozda nikada nisi dobila formalnu zahvalnicu, ali hvala Ti! Hvala Ti u moje ime i ime mnogih zivota koje smo u teskim danima branili zajedno. Neka ti Allah podari Dzennet. I tebi i tvojoj djeci… El’ Fatiha…”, riječi su Jasmine Bošnjić posvećene ubijenoj Ameli Čičkušić.

Molimo Gospodara da Amelu i dječicu nastani u najljepšim džennetskim perivojima, a porodici da podari sabura.

Podsjetimo, Amelu i djecu je sjekirom u stanu usmrtio suprug, odnosno otac Mujaga Čičkušić koji je radio kao medicinski tehničar u Njemačkoj. Prije nekoliko dana je došao u Tuzlu. Nakon monstruoznog čina, sebi je oduzeo život skokom sa zgrade.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()