Otkaz za radnicu koja je tukla štićenika u Pazariću

Epilog skandaloznog snimka

17.08.2023. 14:26
  • Podijeli:
nasilje pazaric screenshot al jazeera-64dcc12195dec.webp Foto: Al Jazeera

Radnica koja je tukla štićenika u Zavodu "Pazarić" dobila je otkaz.

Uznemirujući snimak nasilja nad jednim od štićenika objavljen je jučer, a na tom snimku se vidi kako jedna ženska uposlenica udara jednog mladića/dječaka i govori da „začepi“.

Podsjećamo, prijavu je podnio jedan od uposlenika Zavoda Pazarić, koji tvrdi da je snimak nastao ove godine te da se nasilje dešava svakodnevno, ali da niko ništa ne poduzima, javlja Avaz.

Općinski sud u Sarajevu je ranije osudio tri bivša direktora na ukupno 13 i po godina zatvora zbog nesavjesnog postupanja i povrede prava štićenika Zavoda zbog propusta u nadzoru i praćenju fizičkog i duševnog stanja štićenika.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()