Nakon obračuna u Mostaru: Ocu određen pritvor, sinu mjere zabrane

Pritvor prema E.R. je određen zbog opasnosti da će ponoviti ili dovršiti krivično djelu za koje je osumnjičen

15.06.2024. 11:05
  • Podijeli:
policija_mostar - denis kapetanovic - pixsell-1664870933876.webp Foto: Denis Kapetanovic/Pixsell

Općinski sud u Mostaru danas je uvažio prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i, kako nam je potvrđeno, prema E. R. (54) odredio jednomjesečni pritvor, dok su njegovom sinu R. R. (24) izrečene mjere zabrane, napuštanje boravišta i prilaska oštećenom D.V. (41) na 100 metara.

Pritvor prema E.R. je određen zbog opasnosti da će ponoviti ili dovršiti krivično djelu za koje je osumnjičen, a radi se o ugrožavanju sigurnosti u sticajem sa lakom tjelesnom ozljedom.

Također, osumnjičen je i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, neovlaštenom nabavkom, držanjem ili prodajom oružja ili bitnih dijelova za oružje te neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga.

Njegov sin je osumnjičen za ugrožavanje sigurnosti u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja ili eksplozivnih materija, kao i za neovlaštenu nabavku, držanje ili prodaju oružja ili bitnih dijelova za oružje.

Podsjetimo, njih dvojica su u srijedu u poslijepodnevnim satima lakše povrijedili D.V. (41), nakon što su ga prethodno jurili s dva automobila marke BMW dok je oštećeni upravljao motociklom Yamaha, a na kojem se nalazilo i njegovo maloljetno dijete.

U jednom trenutku su se zaustavili, nakon čega je E.R. automatskom puškom u predjelu lijevog lakta udario D.V. namjeri da se obračunaju. To su uočili policajaci koji su obavljali redovne zadatke, nakon čega su brzo reagirali i upotrebom sredstava prinude upostavili nadzor nad akterima tučnjave. Uz automatsku pušku kod napadača je pronađen i pištolj marke Astara.

Također, prilikom pretresa kuće i stana koje koriste osumnjičeni uz određenu količinu materije za koju se pretpostavlja da je kanabis, kako smo jučer pisali, iz MUP-a HNK-a su danas naveli da je pronađena i veća količina bijele praškaste nepoznate materije, mrvilica, novac, ručne bombe, kao i municija za pištolj i pušku.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()