Muškarac ubijen u Velikoj Kladuši: Da li se radi o krvnoj osveti?

Osumnjičeni se bez opiranja predao policiji

05.06.2023. 09:07
  • Podijeli:
policija mup rs 02 foto UNA-6465ea2d0d151.webp Foto: UNA

U Velikoj Kladuši sinoć je došlo do pucnjave u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Kako je za UNU potvrdio glasnogovornik MUP-a USK Bahrudin Dželalagić zločin se desio oko 22 sata.

"Tom prilikom je ubijen muškarac inicijala A. H. Ono što vam možemo potvrditi jeste da je uhapšen izvršilac ovog krivičnog djela, te da je kod njega pronađen pištolj, s kojim je najvjerovatnije izvršio ubistvo", rekao nam je Dželalagić.

O natpisima lokalnih medija da je u pitanju krvna osveta, naš sagovornik nije želio da potvrdi te navode.

"Špekuliše se da se radi o osveti, ali ne možemo potvrditi te navode dok se ne završi istraga. Ono što možemo kazati jeste da je tijelo ubijenog muškaraca prevezeno u Kantolanu bolnicu na odjel patologije", rekao nam je Dželalagić.

U javnost su procurili detalji u vezi sa sinoćnjom pucnjavom u Velikoj Kladuši, u kojoj je ubijena jedna osoba. Kako javlja portal GPMaljevac, žrtva je Asmir Halilagić, zvani Acko Pemin iz Velike Kladuše.

Navodno je ubijen zbog krvne osvete. Naime, kako tvrde na ovom portalu, on je 7. januara 2021. godine ubio Hasana Grahovića.

Njemu je zbog dobrog vladanja dozvoljen izlazak iz zatvora, a samo nekoliko dana nakon toga je ubijen.

Prema informacijama do kojih su došli na portalu GPMaljevac, Halilagića je ubio brat Hasana Grahovića, koji se potom bez opiranja predao u Policijsku upravu Velika Kladuša. U Halilagića je ispalio osam metaka.

Sve se dešavalo nedaloko od srednjoškolskog centra u Velikoj Kladuši.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()