Muškarac i žena iz BiH u Splitu pljačkali turiste, ukrali 12.000 eura

Koristili nepažnju

28.06.2024. 16:40
  • Podijeli:
split-1272629_1280-66701d3ed96c4.webp Foto: Pixabay

Policijski službenici Prve policijske stanice Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom i 26-godišnjakinjom, državljanima BiH, za koje je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su počinili veći broj krađa na području Splita.

Provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su tokom aprila, maja i juna,u centru Splita na štetu stranih državljana samostalno i zajednički počinili čak 27 krađa.

Kako se navodi, na području najužeg centra grada iz torbi i ruksaka oštećenih osoba krali su novčanike s novcem te druge vrijedne predmete.

Muškarac i žena su hodajući centrom grada, pretvarajući se da su turisti, koristili gužvu i nepažnju oštećenih kako bi iz torbi, a posebno ruksaka koje su oštećeni nosili na leđima, otuđili novčanike i druge dragocjenosti, kažu iz policije.

Materijalna šteta koja je ostvarena opisanim kaznenim djelima cijeni se na oko 12.000 eura. Kod 23-godišnjaka je pronađen i oduzet jedan dio otuđenog novca.

Nakon dovršenog istraživanja 23-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, a protiv 26-godišnjakinje će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom tužilaštvu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()