Mostarci vrebali vozače koji su odmarali i pljačkali ih

Jednog brutalno pretukli, oteli mu Mercedes i izbacili na cestu

01.06.2024. 13:14
  • Podijeli:
Mostar_policija_foto_Bljesak.info-641aae6cb33a3.webp Foto: Bljesak.info

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a HNK jučer su uhapsili četiri osobe iz Mostara zbog sumnje da su izvršili dva razbojništva. Uhapšeni su M.B. (1998.), Š.B. (2002.), M.B. (2006.) i H. B. (2003.) svi iz Mostara.

Prvi napad u Vrapčićima na proširenju, vozaču nanijeli povrede

Naime, 29. maja 2024. godine u PU Mostar se obratio E. K.(1986.) iz Sarajeva te prijavio da se negdje na području Vrapčića kod Mostara zaustavio sa svojim privatnim motornim vozilom kako bi napravio pauzu i odmorio se od vožnje. Nedugo iza toga iza njega se zaustavilo drugo vozilo tamne boje nepoznate marke i iz kojeg su izašle tri nepoznate osobe, a od kojih je jedna osoba bila naoružana pištoljem te od istog otuđili mobilni telefon marke ”Iphone”.

Ovom prilikom jedna od navedenih nepoznatih osoba je udarcima pištoljem nanijela tjelesne povrede oštećenom nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu.

Vozača oteli u Zatonu, pretukli ga i ukrali mu Mercedes

U petak 31. maja G. H. (1992.) iz Ljubuškog prijavio je, da su mu tokom noći s 30. na 31.5.2024. godine u mjestu Zaton (Mostar) uz magistralni put M-17 tri nepoznate osobe uz prijetnju oružjem oteli njegovo vozilo marke Mercedes C klase te istog uz upotrebu sile odveli u naselje Vrapčići gdje su ga pretukli i otuđili osobne stvari, da bi ga u jutarnjim satima odvezli u mjesto Kruševo te ga izbacili iz vozila i ostavili pored puta s teškim povredama.

Pronađeno oružje

Po naredbi Općinskog suda Mostar, izvršen je pretres kuće koju su koristile osobe lišene slobode, gdje su tom prilikom pronađena sredstva koja su korištena u izvršenju predmetnih kaznenih djela, jedna automatska puška, jedan pištolj, kao i sredstva koja su pribavljena izvršenjem krivičnih djela, navodi Bljesak.info.

Navedeni predmeti su oduzeti i pohranjeni u Sektoru kriminalističke policije. O svemu je obaviješteno i nadležno tužilaštvo.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()