Ministru Lučiću određen pritvor, uvažena žalba Tužilaštva BiH

Sud BiH uvažio žalbu Tužilaštva BiH i odredio jednomjesečni pritvor Milošu Lučiću, ministru za ljudska prava i izbjeglice BiH

12.12.2022. 16:38
  • Podijeli:
milos_lucic -anadolija-638f0c0570b2e.webp Foto: Anadolija

Sud BiH uvažio je žalbu Tužilaštva BiH i odredio jednomjesečni pritvor Milošu Lučiću (36), ministru za ljudska prava i izbjeglice BiH osumnjičenom za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja i pronevjeru u službi, potvrđeno je za Unu u Sudu BiH.

"Sud BiH je 12. decembra donio rješenje kojim je žalba Tužilaštva BiH, izjavljena protiv rješenja Suda BiH od 8. decembra, uvažena i rješenje je preinačeno da se osumnjičenom Milošu Lučiću, određuje pritvor u trajanju najduže mjesec dana", navode u Sudu BiH.

Podsjetimo pritvor je zatražen zbog postojanja opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Tužilaštvo smatra da je mjera pritvora potrebna jer bi osumnjičeni boravkom na slobodi i na radnom mjestu bio u svakodnevnom kontaktu sa osobama koje su svjedoci, saučesnici ili su povezane sa događajima obuhvaćenim predmetom.

"Među njima su i osobe kojima je osumnjičen nadređeni rukovodilac, te bi imao pristup dokumentaciji i dokaznim materijalima, što bi moglo ugroziti proces istrage i istražne radnje koje se trebaju preduzeti", naveli su ranije u Tužilaštvu BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()