Među uhapšenima u današnjoj akciji i nosioci pravosudnih institucija

Hapšenja zbog organizovanog kriminala

13.04.2022. 10:54
  • Podijeli:
akcija-sipa-zoran-grizelj-pixsell.jpg

Među uhapšenima u današnjoj akciji "Ira", usmjerenoj na razbijanje organizovane kriminalne grupe, ima i nosilaca pravosudnih institucija, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

"Tim tužilaca i istražilaca Tužilaštva BiH od ranih jutarnjih časova nalazi se na terenu gdje koordiniše aktivnosti pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), MUP-a Republike Srpske, policije Brčko distrikta i MUP-a Kantona Sarajevo, u aktivnostima hapšenja i pretresa većeg broja osumnjičenih osoba. Među uhapšenim ima i nosilaca pravosudnih funkcija. Aktivnosti su usmjerene na procesuiranje osoba osumnjičenih za organizovani kriminal, neovlašten promet opojnih droga, neovlašten promet oružjem, kao i niz drugih krivičnih djela", saopštilo je Tužilaštvo.

Dodaju da su tokom istrage prikupljeni dokazi o povezanosti osumnjičenih sa pripadnicima grupa organizovanog kriminala koje djeluju u susjednim zemljama.

Podsjećamo, akcija pretresa i hapšenja je rano jutros započela u nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini, a po naredbi Tužilaštva BiH.

Pripadnici SIPA-e i MUP-a RS-a pretrese vrše na ukupno 28 lokacija, u Sarajevu, Palama, Bijeljini i Brčkom. Međutim, moguće je i proširenje akcije.

Kako saznaje UNA težište akcije sprovodi se u Bijeljini, a meta pretresa je, između ostalog, Željko Radovanović zvani Krečo, koji se dovodi u vezu s organizovanim kriminalom. Pretresaju se i druge osobe za koje se sumnja da su bili njegovi saradnici.

Pretresi se vrše zbog sumnje na krivična djela organizovani kriminal, neovlašten promet drogama, oružjem i vojnom opremom te pranje novca iz Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine te zbog krivičnih djela primanje mita u obavljanju privredne djelatnosti, odavanje službene tajne i tjelesne povrede iz Krivičnog zakona Republike Srpske.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()