Lovrenovići osumnjičeni za zastrašivanje načelnika PU Gradiška

MUP RS dostavio nove izvještaje Tužilaštvu BiH protiv 34 osobe iz akcije "Storidž"

09.09.2022. 14:45
  • Podijeli:
eksplozija Utopia foto radio Gradiska-1663677042719.webp Foto: Radio Gradiška

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u okviru predmeta "Storidž" Tužilaštvu BiH je dostavila nova dva izvještaja protiv ukupne 34 osobe zbog organizovanog kriminala i drugih teških krivičnih djela.

Osim za krijumčarenje velikih količina narkotika grupa se tereti i za zastrašivanje policijskih službenika i drugih lica, podmetanjem eksplozivnih naprava i paljevinom njihove imovine.

Prema izvještaju Milivoje Lovrenović i njegov sin Dušan Lovrenović, koji su označeni kao organizatori ove kriminalne grupe, terete se za paljevinu imovine vozača i brata načelnika PU Gradiška Bojana Škorića. Radi se o pilani u Donji Podgradcima koja je zapaljena u decembru 2019. te noćnom klubu "Utopia" u Gradišci, koji se nalazi u sklopu fudbalskog stadiona, na koji je istu noć bačena bomba.

Za to je osumnjičen i Mile Rosić iz Bijeljine, koji je ranije osuđivan za razbojništva i ubistvo.

Takođe, Lovrenovići se terete i za organizovanje "bombaškog napada" na imovinu Daniela P., vlasnika hostela u Gradišci.

"Pored međunarodnog krijumčarenja narkoticima, ljudima i oružjem članovi kriminalne grupe sumnjiče se da su u prethodnim dogovorima preduzimali radnje u cilju zastrašivanja policijskih službenika i drugih lica na različite načine, kao što su oštećenjem i uništenjem lične imovine paljevinom i aktiviranjem minsko-ekspolozivnih sredstava", saopštio je MUP RS.

U saopštenju se navodi da su M.L. i D.L., koji se terete kao organizatori kriminalne grupe, zajedno sa M.R. na području Gradiške izvršili krivična djela izazivanje opšte opasnosti i paljevina.

"Sumnja se da su djela izvršena na način da su lica postavila i aktivirala eksplozivnu napravu ispred jednog ugostiteljskog objekta, koji se nalazi u sklopu gradskog stadiona, a isti je u vlasništvu člana porodice rukovodnog radnika Policijske uprave Gradiška. U isto vrijeme su podmetnuli i požar na pilani u Gradišci, koja se nalazi u vlasništvu članova porodice policijskog službenika PU Gradiška", navodi se u saopštenju MUP-a RS.

Dodaje se da su M.L. i D.L. organizovali izvršenje krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti koje je počinjeno 01. septembra 2020. godine, postavljanjem eksplozivne naprave ispred kuće jednog lica u cilju njegovog zastrašivanja.

Članovi grupe su zajedno sa Lovrenovićima osumnjičeni i za međunarodno krijumčarenje narkoticima, ljudima i oružjem.

Milivoje Lovrenović se nalazi u bjekstvu, a osim BiH za njim je Interpol potjernicu raspisalo i pravosuđe Srbije zbog ubistva Slaviše Stojanovića u Beogradu. Dušan Lovrenović je ove godine lociran i uhapšen u Hrvatskoj, ali još nije izručen u BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()