Kod supružnika u Mostaru pronađen heroin, marihuana, tablete ...

Pronađena su i sredstva za konzumiranje opojnih droga, te vaga za precizno mjerenje, sredstva za pakovanje opojne droge

22.05.2024. 20:49
  • Podijeli:
droga_MUPHNK-664e181e96003.webp Foto: MUP HNK

Pripadnici Odjela za posebne namjene Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su na osnovu ranije prikupljenih operativnih saznanja proveli operativnu akciju na podučju Mostara s ciljem suzbijanja trgovine i zloupotrebe opojnih droga, a slobode su lišili dvije osobe.

Kako su potvrdili iz MUP-a HNK, radi se o supružnicima iz Mostara, I.T. (47) i S.T. (35), a izvršenim pretresom stana koji su koristili pronađena je i uz potvrdu oduzeta određena količina opojne droge heroin, kao i određena količina opojne droge marihuana , te veći broj nepoznatih tableta.

Također, pronađena su i sredstva za konzumiranje opojnih droga, te vaga za precizno mjerenje, sredstva za pakovanje opojne droge i mobilni telefoni koje su koristile osumnjičene osobe u izvršenju krivičnih djela.

"Za predmetne osobe je utvrđeno da su duži period vršili neovlašteno stavljanje u promet opojnih droga kako licima s područja Mostara, tako i iz šireg dijela zapadne Hercegovine. S događajem je upoznat postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Mostar", saopćeno je iz MUP-a HNK.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()