Haos u Cazinu: Trudnica teže povrijeđena nakon napada psa lutalice

Ovaj incident je još jednom upozorio na problem pasa lutalica u ovome gradu i potrebu poduzimanja mjera kako bi se osigurala sigurnost građanima, posebno u naseljenim područjima

22.04.2024. 15:03
  • Podijeli:
pas, psi lutalice - shutterstock-656dca633f7d7.webp Foto: Shutterstock

Trudnica stara 22 godine iz Cazina, teže je povrijeđena jučer kada je na nju nasrnuo pas lutalica, a ovaj nemili događaj desio se u naselju Vilenjača.

Prema dostupnim informacijama iz policije, napad se dogodio kada je nesretna žena prolazila ulicom u pomenutom naselju, te ju je u tom trenutku napao pas.

U strahu, ona je počela trčati, te se u panici saplela, pala i doživjela teže povrede, a nakon što joj je pružena prva pomoć u Domu zdravlja u Cazinu, prebačena je u Kantonalnu bolnicu na dalje liječenje.

Ovaj incident je još jednom upozorio na problem pasa lutalica u ovome gradu i potrebu poduzimanja mjera kako bi se osigurala sigurnost građanima, posebno u naseljenim područjima.

Broj pasa na ulicama ovoga grada značajno se povećao poslednjih mjeseci, a u Cazinu ne postoji sklonište za napuštene životinje gdje bi se oni eventualno mogli smjestiti.

Identične probleme, kada je riječ o psima lutalicama, dijele i svi drugi gradovi i općine na području Unsko sanskog kantona, jer ne postoji sistemsko rješenje za napuštene životinje, a sve mjere koje se poduzimaju po tom pitanju imaju kratkoročne efekte, pišu "Nezavisne".

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()